Maastopyöräilyn SM-kisat, Tahko MTB XCM

29.6.2024

Joensuun Pyöräilijöiden Arttu Malinen ja Eeli Ikonen nappasivat SM-kultaa maastopyöräilyn SM-kisoista.

Maastopyöräilyn SM-kisat ajettiin maratonmatkan, eli XCM:n osalta, Tahkolla. Mäkinen ja  haastava reitti yhdistettynä helteiseen keliin teki päivästä raskaan eikä jättänyt ketään kylmäksi.

M14-sarjassa 25km matkalla Eeli Ikonen aloitti vahvasti ja kiristi vauhtia puolen välin jälkeen. Muut eivät enää pysyneet mukana ja Ikonen ajoi maaliin ottaen SM-kultaa lähes minuutin erolla, Kalle Hirvonen säesti hyvin ollen kymmenes. M12-sarjassa Arttu Malinen ajoi myös nousujohteisen kisan ja kirkasti viime vuoden mitalin kultaiseksi yli minuutin erolla. Ensimmäistä vuotta M16-sarjassa ajava Konsta Malinen ajoi neljänneksi ja Niilo Hirvonen oli sijalla 11.

Miesten yleisessä sarjassa Veikko Sevrjukov ja Niilo Ala-Uotila joutuivat valitettavasti keskeyttämään. Myös muissa sarjoissa nähtiin mukavasti seuran jäseniä, Saku Reijonen oli 60km matkan yösarjassa M16-sarjan toinen ja 120km matkalla Tero Väistö nappasi yleisen sarjan voiton!

Joensuun Pyöräilijät onnittelee kaikkia hienoista suorituksista 😎🏅🏅!!!